Betongoverflater

Betongoverflater ble kåret til årets vakreste bok i 2012.

Om boken

Boken Betongoverflater er utgitt i samarbeid med Gyldendal Akademisk og byggutengrenser.no. Boken er den første norske utgivelsen om betongoverflater. Det er en arbeids- og inspirasjonsbok for arkitekt- og betongbransjen.

Boken består av tre deler, der hver del er trykket på ulike papirkvaliteter. Designet i de tre delene er forskjellig. Designet er basert på et gridsystem tilpasset variasjonen i bokens innhold, slik at de tre delene har forskjellige uttrykk. Målet for designet var å fremheve betongoverflatenes karakter gjennom valg av materialer og visuelle virkemidler.

Å velge tre ulike papirkvaliteter bidro til å tydeliggjøre innholdet i de tre delene. Del 1 er en akademisk del, trykket på Munken Print White. Del 2 er en oversikt over gode eksempler på betongoverflater i norsk arkitektur, trykket på Trio Gloss. Del 3 er et appendiks, trykket på Munken Print Cream.

Bokens fargepalett er inspirert av betongens nyanser innenfor en begrenset gråskala.

Omslaget er trykket i én farge + folie på glatt Geltex.

I tillegg til å bli kåret Årets vakreste bok 2012 har boken mottatt iF Communication Design Award.

Årets vakreste bok 2012

Laboremus Oslo har i samarbeid med Gyldendal Akademisk og byggutengrenser.no vunnet Grafills årlige pris Årets Vakreste Bok 2012 for designet av boken Betongoverflater.

Juryens sier i sin begrunnelse:

«Et helhetlig bokprosjekt vi synes fungerer utrolig godt til innholdet. En synliggjøring av et smalt tema gjennom en blanding av funksjonalitet og estetikk. Konsekvent materialvalg og et format som passer til innholdet. Det litt klossete formatet passer bra til temaet betong. Ulike papirer skiller deler av boken og gjør navigering enklere. Et overraskende moment; boken veier lite! Typografi er godt teknisk gjennomført; oversiktlig og god å navigere seg igjennom. Denne boken er gjennomtenkt inn til de små detaljer og gir en presisjon som igjen er med på å bygge opp en fullstendig helhet. Boken tar seg ut for å være en ressurs og inneholder alt en trenger å vite om betongoverflater.»