To premieringer på Årets vakreste Bøker 2015

Sølv til Nummer 8. Diplom til Historie 8 i bokserien Nye Makt og Menneske.

To premieringer på Årets vakreste Bøker 2015

Laboremus Oslo tok begge prisene i kategorien Lærebok under Årets vakreste Bøker 2015. Vi takker for tilliten hos Aschehoug og Cappelen Damm. Disse bøkene har kommet til i et nært og godt samarbeid med dyktige forlagsfolk – redaktører, bilderedaktører og produksjonskonsulenter. Vi er stolte av å kunne presentere de to sentrale og prisvinnende verkene for ungdomsskolen.

 

Sølvvinner

Sølv gikk til Nummer 8, utgitt av Aschehoug. Nummer er et matematikkverk for ungdomsskolen som er rikt illustrert og dekorert med spennende fotografier som inspirerer til å se matematikk og mønstre i hva vi omgir oss med. Vi har lagt vekt på skape et oversiktelig, inspirerende og pedagogisk design uten at ulike elementer skal konkurrere med hverandre og resultere i det motsatte. Vårt genuine mål har vært å visuelt skape en bok som gjør matematikken lystbetont. Det er ikke ofte at en bok med matematisk sats blir årets vakreste lærebok.

Design og omslag er utført av grafisk designer Ida Johansen hos oss. Ombrekking ved Ida Johansen. Illustrasjon ved Bjørn Norheim.

Boken er på 416 sider og er satt med Palatino 12/16 pt. Innbundet i fleksibind.

Utgiver: Aschehoug

Redaktør: Kari Klevdal

Bilderedaktør: Nina Hovda Johansen

Juryens begrunnelse: Dette læreverket i matematikk for 8. trinn er gjennomført, og signaliserer konsentrasjon og alvor for faget. Oppslagene som innleder kapitlene med fotografier gir et brudd mellom kapitlene. Format og binding gjør det lett å jobbe med boken oppslått på pulten.

Les omtale på grafill.no

 

Diplom

Diplom gikk til Historie 8 i bokserien Nye Makt og Menneske, utgitt av Cappelen Damm. Serien omfatter historie, geografi og samfunnskunnskap, og er en nyskriving av verket Makt og Menneske som har vært benyttet i skoleverket gjennom en årrekke. Utseende er også helt nytt. Det er lagt vekt på god lesbarhet og ryddig framstilling. Det er benyttet mange og store fotografier. Vi har vektlagt helhet i bruken av visuelle elementer. Det er også lagt vekt på at målgruppen er et ungt, voksent publikum og designet er sobert, men dekorativt.

Design og omslag er utført av grafisk designer Marie Holter hos oss. Ombrekking ved Marie Holter. Illustrsjoner ved Gerd Eng Kielland (Kart & grafikk), Dag Frognes og Atle Lillehovde.

Boken er på 216 sider, og er satt med Chaparral Pro 11,5/15,5. Innbundet i fleksibind.

Utgiver: Cappelen Damm
Redaktører: Unni Wiel og Ingar Ebbestad
Bilderedaktører: Unni Wiel og Kjersti Laake

Juryens begrunnelse: Dette historieverket er en del av den nyutgitte samfunnsfagserien «Makt og menneske», som sammen med samfunnskunnskap- og geografiboka dekker læreplanen i samfunnsfag for ungdomsskolen. I denne boken er kunst og annet bildemateriale svært godt. Det trekkes aktivt inn som kildemateriale, og bildetekstene inviterer elevene til å reflektere rundt nettopp dette.